huid

Zwangerschapsstriemen

Esthetische behandeling

Ondanks een goede verzorging van de huid ter hoogte van de navel tijdens een zwangerschap, zullen veel vrouwen zwangerschapsstriemen ontwikkelen. Na de bevalling zullen deze striemen zichtbaar blijven en een beeld van verouderde huid creëren.

Tot heden waren er weinig efficiënte behandelingsmethodes om zwangerschapsstriemen te verbeteren. Soms zullen zwangerschapsstriemen verwijderd worden in combinatie met een buikwandcorrectie. Vaak zullen er echter nog zwangerschapsstriemen aanwezig zijn in de zone boven de navel en niet elke vrouw die te kampen heeft met zwangerschapsstriemen, komt in aanmerking voor een buikwandcorrectie. Voor deze patiënten heeft Dr. Rogge een speciaal behandelingsschema uitgewerkt waarbij specifieke lasertechnieken gecombineerd wordt met medical needling en medische crèmes om het aspect van zwangerschapsstriemen te verbeteren.

Zoals voor een littekenverbetering zijn vaak meerdere sessies nodig om een mooi resultaat te bekomen. Het is dan ook belangrijk dat patiënten hier op voorhand rekening mee houden.