gezicht

Rimpelbehandeling

Esthetische behandeling

Een rimpelbehandeling heeft als doel het verminderen van rimpels en fijne lijnen ter hoogte van het gelaat. Rimpels die veroorzaakt worden door onderlinge spierwerking, worden ‘dynamische rimpels’ genoemd. Na verloop van tijd kunnen deze ‘statische rimpels’ worden, wat betekent dat ze ook aanwezig zijn op het gelaat in rust.

De werking van deze rimpelbehandeling is gebaseerd op het ontspannen van kleine spieren in het gelaat die de rimpels veroorzaken door herhaalde spiersamentrekkingen bij bepaalde gezichtsexpressies. Fronsen, glimlachen en lachen, geconcentreerd kijken of de ogen dichtknijpen bij zonexpositie, zijn hier enkele voorbeelden van.

De meest voorkomende zone bevindt zich tussen de wenkbrauwen, namelijk de fronslijn. Andere zones zoals de rimpels ter hoogte van het voorhoofd en de kraaienpootjes rond de ogen worden vaak meebehandeld.

Door het ontspannen van de spieren zullen ook de bovenliggende rimpels sterk verminderen of verdwijnen. Afhankelijk van de diepte van de rimpels zal een rimpelbehandeling de rimpels volledig doen vervagen of indien deze te diep zijn, zal Dr. Rogge gebruik maken van aangepaste lasers of dermale fillers om een optimaal resultaat te bekomen.

Vragen over Rimpelbehandeling