gezicht

Lipofilling

Esthetische behandeling

Bij het verouderingsproces in het aangezicht is volumeverlies een belangrijke factor. De zones ter hoogte van de jukbeenderen, wangen en rond de kin zijn vaak het meest uitgesproken, waardoor we er ouder uitzien. Dit is vrij goed te zien wanneer men een foto vergelijkt van 15-20 jaar terug.

Lipofilling is een techniek waarbij, onder lokale verdoving, eigen vetweefsel wordt verwijderd uit een zone waar genoeg vet aanwezig is en getransfereerd wordt naar een andere zone van het lichaam. Op die manier kan volume teruggebracht worden waar een duidelijk verlies gezien wordt.

Hoewel reeds lang gebruikt voor zowel reconstructieve als esthetische plastische chirurgie, was een nadeel van deze techniek dat het percentage vetcellen die overleven, vrij variabel was. Dankzij vooruitgang van de methode en de ervaring die men nu heeft, zijn de resultaten meer voorspelbaar geworden en is lipofilling een zeer goed alternatief voor andere fillers.

Het grote voordeel is dat de getransfereerde cellen lichaamseigen zijn en dus niet afgebroken, noch afgestoten worden. Bovendien zal het resultaat ook veel duurzamer zijn dan fillers die vaak jaarlijks moeten worden herhaald. Lipofilling laat toe om op een gecontroleerde manier terug een jeugdig aspect te geven aan het aangezicht of andere delen van het lichaam.

Vragen over Lipofilling