huid

Huidverjonging met gefractioneerde laser

Esthetische behandeling

Huidveranderingen geassocieerd met het verouderingsproces en zonexpositie, zoals fijne lijntjes, oppervlakkige en diepe rimpels, ouderdomsvlekken en een onregelmatig oppervlak kunnen allen behandeld worden met de gefractioneerde lasertechnologie.

De meest behandelde zones zijn het aangezicht, nek- en decolletézone. Bij een gefractioneerde laserbehandeling is het doel de algemene huidkwaliteit te verbeteren en de rimpels te doen vervagen. Bij een behandeling worden kleine kolommen van de opperhuid verdampt waardoor op termijn collageenaanmaak wordt gestimuleerd, wat leidt tot vervagen van rimpels en een jonger aspect van de huid. Belangrijk gegeven hierbij is het verschil met oudere lasertypes, waarbij een grote zone volledig werd verdampt.

Bij gefractioneerde lasertechnologie zal zich tussen twee kleine kolommen behandelde huid een niet behandelde zone bevinden, waardoor de genezing veel sneller verloopt en de kans op infectie en langdurige roodheid nagenoeg afwezig is. Bovendien is de behandeling ook minder pijnlijk. Het kan zelfs meestal zonder anesthesie worden toegepast.

Vaak kan laser gecombineerd worden met rimpelbehandeling om de onderliggende oorzaak van de rimpelvorming mee aan te pakken.Ook acnelittekens, zwangerschapsstriemen en littekens kunnen behandeld worden met deze technologie.

Vragen over Huidverjonging