Huidkanker

Reconstructieve chirurgie

Hoewel dit soms onderschat wordt is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij de mens. Voor de meeste huidkankers geldt dat een chirurgische excisie van het letsel de enige mogelijke oplossing is om de maligne cellen voorgoed te verwijderen. Aangezien, om oncologische redenen, het belangrijk is om rondom een dergelijk letsel een veilige marge te voorzien worden snel vrij belangrijke defecten gecreëerd ter hoogte van de huid. Om deze soms uitgebreide excisies zo esthetisch mogelijk te sluiten, zal Dr. Rogge steeds gebruik maken van plastisch chirurgische technieken.

Door gebruik te maken van de elasticiteit van de omliggende weefsels, zal Dr. Rogge steeds op zoek gaan naar de beste techniek om een zo esthetisch mogelijk resultaat te bekomen.

Huidkankers kunnen voorkomen op alle plaatsen van het lichaam. Afhankelijk van de lokalisatie en de karakteristieken van de huid en de onderliggende weefsels zal een bepaalde vorm van reconstructie gekozen worden.

Dr. Rogge zal steeds ruim de tijd nemen om verschillende mogelijkheden aan patiënten uit te leggen zodat samen een keuze gemaakt kan worden van wat de beste behandeling is voor elke individuele patiënt.

Vragen over Huidkanker