vragen

Welke littekens kan ik verwachten bij een borstlift?

Afhankelijk van de graad van verzakking van de borst zal een specifieke techniek uitgekozen worden. Dr. Rogge zal steeds proberen om de littekens zo minimaal mogelijk te houden. Vaak zal een incisie rond het tepelhof volstaan om de ingreep in veilige omstandigheden uit te voeren. Het litteken dat u hiervan overhoudt is een fijn lijntje rond het tepelhof. Aangezien dit van nature een overgang is van donker naar lichte kleur, zullen deze littekens op termijn weinig zichtbaar zijn.

Indien nodig zal ook een verticale incisie moeten gemaakt worden, vertrekkend vanuit het tepelhof naar de plooi onder de borst. Ook deze lijn geneest in het algemeen heel mooi. Een fijn lijntje blijft echter steeds zichtbaar.

Voor patiënten met een uitgesproken verzakking van de borst, zal soms in de plooi onder de borst een horizontale insnede moeten gebeuren. Dit litteken blijft dan ook meestal verborgen onder de bost.

Tijdens de eerste maanden kunnen de littekens een fase doormaken van roodheid en harder aanvoelen maar na het maturatieproces zijn de littekens heel discreet en soepel en bijna huidskleurig.