vragen

Wat gebeurt er na een haartransplantatie?

Enkele dagen na de ingreep zal u uw haar reeds mogen spoelen met lauw water. Ook een zachte shampoo mag gebruikt worden maar dit wordt best pas gestart 5 dagen na de ingreep.

Gedurende de eerste week is het aangeraden om de hardere stralen van een douchekop te vermijden. Het is dan ook aangewezen om wanneer u uw haar wast een waterfles of –kan te gebruiken.

Gedurende een 2-tal weken zullen zich kleine korstjes ontwikkelen rond de haargreffes. Het is belangrijk deze niet onmiddellijk te verwijderen. Naarmate het genezingsproces vordert, zullen de korstjes vrij gemakkelijk loskomen en zal de haargreffe goed ingegroeid zijn.

Vaak zal er ook wat jeuk aanwezig zijn ter hoogte van de geïmplanteerde zone. Dit is normaal en teken van een goede genezing. Het is belangrijk om niet te krabben aangezien de getransplanteerde haartjes door dergelijke handelingen kunnen beschadigd worden.

Gedurende de eerste 3 tot 4 dagen kan er nog zwelling aanwezig zijn ter hoogte van het voorhoofd. Dit is normaal en zal met het plaatsen van ijspacks verminderen.

Ook zal het belangrijk zijn om na de ingreep niet volledig plat te slapen maar een halfzittende houding is hiervoor aangewezen.

Het sporten wordt best vermeden gedurende een 3-tal weken.

Excessieve spanning en druk op het hoofd wordt ook best vermeden om de getransplanteerde haartjes rustig te laten groeien.