vragen

Waarom kiezen voor een combinatie van een borstvergroting en borstlift?

Het verzakken van een borst wordt meestal veroorzaakt door een volumeverlies van de borstklier. Na een vermageringsproces of wanneer de borstklier terug verkleint na borstvoeding, zal er een overschot aan huid zijn ter hoogte van de borsten.

De huidenveloppe heeft dan ook niet meer de elasticiteit om het volumeverlies ter hoogte van de borstklier te volgen. Hierdoor zal de borst uitzakken. Voornamelijk ter hoogte van de bovenpool van de borst, zullen vrouwen merken dat ze geen volume meer hebben. Dit wordt voornamelijk aangevoeld wanneer een BH aangepast wordt waarbij het meeste volume zich aan de onderkant van de BH bevindt. Veel vrouwen ervaren dit als een storend gegeven.

Bij een borstlift zal de borstklier samen met de tepel en het tepelhof naar een hogere positie gebracht worden. Hoewel de borstklier mee gelift wordt, zal er geen volume toegevoegd worden ter hoogte van de borst en zal voornamelijk ter hoogte van de bovenpool nooit een gevuld aspect kunnen bekomen worden. Daarom is het gebruik van een implantaat vaak vereist zodat terug een mooie natuurlijke welving wordt bekomen boven de tepel.

Ook voor patiënten die nog borstvolume hebben, zal het plaatsen van een implantaat het voordeel hebben om terug een meer stevige borst te bekomen.

Dr. Rogge zal steeds elke patiënt individueel benaderen en aan de hand van de 3D-technologie berekenen of een patiënt in aanmerking komt voor een combinatie-ingreep met borstvergroting. Indien dit het meest aangewezen is, zal ruim de tijd genomen worden om het volume van het implantaat te kiezen zodat de wensen van de patiënt het meest gerespecteerd worden.