vragen

Hoe werkt een wenkbrauwlift?

De moderne wenkbrauwlift gebeurt voornamelijk endoscopisch. Dit laat toe om via kleine incisies in de behaarde hoofdhuid de ingreep te verrichten, zodat er geen uitwendig littekens te zien zijn. De wenkbrauwen worden dan via deze kleine incisies hoger geplaatst.

Met behulp van een chirurgische endoscoop worden de zenuwen en spieren van het voorhoofd in beeld gebracht en beschermd. Daarna wordt de wenkbrauw in zijn nieuwe positie gefixeerd. Vaak is het ook aangewezen om het exces aan huid van het bovenste ooglid te verwijderen wanneer de wenkbrauwlift uitgevoerd is. Dit kan tijdens dezelfde ingreep gebeuren hoewel soms ook in een tweede tijd de ooglidcorrectie wordt uitgevoerd wanneer de wenkbrauw zijn definitieve positie heeft ingenomen. Indien dit in een tweede tijd gebeurt, kan dit onder lokale verdoving.

Een endoscopische wenkbrauwlift wordt meestal uitgevoerd als een daghospitalisatie onder algemene verdoving. Indien dit echter gecombineerd wordt met een facelift of andere verjongingschirurgie ter hoogte van het gelaat, kan een overnachting noodzakelijk zijn.