vragen

Hoe werkt een facelift?

De klassieke facelift zal voornamelijk de onderste 2/3 van het gezicht en bovenste deel van de nek verjongen. Vaak echter, wordt een facelift gecombineerd met bijkomende ingrepen zoals een ooglidcorrectie, een voorhoofds- of wenkbrauwlift of een liposculptuur om overtollig vetweefsel (meer specifiek ter hoogte van de nek) te verwijderen.

Behandelingen om het volume te herstellen waar atrofie aanwezig is door middel van lipofilling of fillers kunnen gecombineerd worden.

Resultaten kunnen ook geoptimaliseerd en verlengd worden door het gebruik van fillers en rimpelbehandeling.

Bovendien zal Dr. Rogge ook vaak de rimpels en pigmentvlekken in het aangezicht behandelen met gefractioneerde lasertechnologie tijdens dezelfde ingreep.

Gedurende de laatste 10 jaren zijn nieuwe technieken ontwikkeld waarbij het doel is om een natuurlijk resultaat te bekomen zonder overdadige spanning op de huid te brengen. Hierbij worden de onderhuidse weefsels terug op hun oorspronkelijke plaats gebracht waarna de huid op een natuurlijk wijze, zonder teveel tractie wordt teruggeplaatst. De hoeveelheid huid die daarbij wordt weggenomen is sterk patiënt afhankelijk aangezien elk gezicht zeer individueel bepaald is en de chirurgische handelingen worden aangepast aan elke patiënt.

Ter hoogte van de wenkbrauwen kan een wenkbrauwlift bij sommige patiënten het resultaat nog verbeteren.

Door gebruik te maken van de laatste technieken zal Dr. Rogge dit uitvoeren zonder te grote littekens te maken.

Facelifttechnieken waarbij kortere littekens worden gehanteerd (mini-facelift, S-lift of MACS-lift) zijn soms aangewezen bij jongere patiënten, patiënten bij wie een uitgebreidere chirurgie niet mogelijk is of wanneer een zeer korte herstelperiode vereist is.

Overtollig vetweefsel, meer specifiek ter hoogte van de nekregio, kan verwijderd worden via een heel kleine incisie onder de kin en verwijderd worden met dezelfde technieken als de liposculptuur. Hierbij maakt Dr. Rogge gebruik van de Nutational Infrasonic Liposculpture – techniek wat toelaat om een nog betere huidretractie ter hoogte van de nek te bekomen.

Samenvattend zal Dr. Rogge door gebruik te maken van deze technieken diepere structuren van het aangezicht en de nek terug aanspannen en de huid enkel voorzichtig redraperen boven deze diepere weefsels om een zo natuurlijk, fris en verjongd uiterlijk te bekomen waarbij de normale zachte lijnen van het gezicht worden hersteld.

In vergelijking met de minder invasieve “niet-chirurgische facelift” procedure, vereist een klassieke facelift een langere herstelperiode, maar geeft wel een duurzamer en langer resultaat. Het is dan ook zeer sterk afhankelijk van de specifieke context rond een patiënt wat de beste optie is naar aangezichtsverjonging toe. Dit zal Dr. Rogge met u uitvoerig bespreken opdat een goede keuze gemaakt kan worden.

Voor een klassieke facelift procedure, worden best 1 à 2 overnachtingen gepland.