vragen

Hoe lang moet ik herstellen na een oorcorrectie (otoplastie)?

Op het einde van de ingreep wordt een speciaal verband aangelegd waarbij de nieuwe vorm van het oor wordt ondersteund. Dit helpt om de huid mooi tegen het kraakbeen te houden en de kans van bloedopstapeling te verminderen. Dit verband wordt best gedurende 1 week à 10 dagen ter plaatse gelaten.

Op het einde van de ingreep zal Dr. Rogge ook de zone infiltreren met een lokaal anaestheticum om postoperatieve pijn te verminderen.

Gedurende 2 à 3 dagen na de ingreep, wordt best een klassieke pijnstilling voorzien. Na ongeveer 1 week wordt het verband verwijderd en zal een speciale hoofdband aangepast worden die nog gedurende 1 à 2 weken best dag en nacht aan wordt gehouden, waarna dit enkel nog ’s nachts dient gedragen te worden gedurende een periode van 6 weken.

Het is ook normaal dat de oren nog wat gezwollen zijn na 1 week. Deze zwelling zal stelselmatig over het verloop van enkele weken verminderen. Een zekere gevoeligheid ter hoogte van de oren is ook normaal. Dit zal over de eerste weken tot maanden verbeteren, waarna het gevoel ter hoogte van de oren weer normaliseert.

Contactsporten worden best vermeden gedurende 6 weken.