vragen

Hoe lang moet ik herstellen na een nek- of facelift?

Na een facelift is het best om zeker een periode van 3 weken te voorzien om de eerste herstelperiode door te komen.

Gedurende 1 week na de ingreep doet u het best heel rustig aan waarna uw activiteitsgraad zal toenemen over de volgende weken. Rond de 6de week zou u uw normale routineactiviteiten kunnen hervatten. Het is belangrijk om te beklemtonen dat elke patiënt verschillend is, een andere techniek kan vereisen en dat ook de herstelperiode verschillend kan zijn van patiënt tot patiënt. Het is dan ook essentieel dat indien u een facelift overweegt, u voldoende tijd voorziet voor het herstel na de ingreep om op een rustige manier met zo weinig mogelijk stress te kunnen herstellen van de ingreep

Na het verlaten van de kliniek, zal een afspraak gemaakt worden om terug te komen voor het verwijderen van de draadjes, na 5 tot 8 dagen.

Indien het voor u onmogelijk is om gedurende enkele weken een rustiger programma te hebben zijn minder invasieve niet-chirurgische behandelingen mogelijks de beste oplossing. De “niet-chirurgische facelift” van Dr. Rogge kan dan een optie voor u zijn.

Na ongeveer 2 weken worden de overblijvende hechtingen verwijderd.

De eerste dagen na de ingreep zullen er nog zwellingen aanwezig zijn, hoewel dankzij de zeer recente evolutie van thermoregulatie vlak na de ingreep de zwelling sterk verminderd of zelfs afwezig is. Dr. Rogge maakt immers gebruik van een specifiek verband dat de temperatuur van de weefsels tot 14°C houdt gedurende de eerste 24 uren na de ingreep. Dit heeft als voordeel dat er veel minder zwelling optreedt na de ingreep en dat de zwelling bij de meeste patiënten na enkele dagen reeds volledig verdwenen is of zelfs niet meer gezien wordt.

Uiteraard, zal de genezingsfase voor de huid en de weke weefsels langer duren, m.n. ongeveer 3 maanden waarbij de littekens het klassiek genezingsproces zullen doormaken. Hierbij zullen de littekens tussen 3 weken na de ingreep en 3 maanden na de ingreep nog wat rood en minder soepel zijn.

Na 3 maanden zullen de littekens huidskleurig worden en volledig versoepelen waardoor dit zeer discreet wordt.

In tussentijd zal het team van Dr. Rogge u advies kunnen geven hoe u de littekens het best kunt verbergen zodat u zo snel als mogelijk uw sociale activiteiten kan hervatten.

Ter hoogte van de wangen en het bovenste deel van de nek zal uw huid vlak na de ingreep wat ongevoelig zijn en dit keert meestal na 6 à 8 weken terug.

Een facelift is een niet al te pijnlijke ingreep en klassieke lichte analgetica zijn vaak voldoende om de eerste postoperatieve pijnen vlot te doorstaan.

Tijdens de vroege postoperatieve periode, zal u op regelmatige basis moeten terugkomen voor goede opvolging door het team van Dr. Rogge. Ook zal dan advies gegeven worden betreffende het camoufleren van de littekens alsook advies gegeven worden over medische huidverzorging voor de toekomst.

Gedurende de volgende 6 maanden à 1 jaar, zal het resultaat nog verbeteren.