lichaam

Liposculptuur

Plastische chirurgie

Liposculptuur is een ingreep die toelaat om gelokaliseerde vetophopingen te verwijderen in regio’s waar patiënten een overschot aan vetweefsel moeilijk kunnen verliezen door dieet of fysische activiteit. Het grote voordeel van een dergelijke procedure is dat men uw lichaam kan sculpteren zonder grote ‘littekens’ te moeten maken.

Liposculptuur wordt vaak als techniek gecombineerd met andere esthetische ingrepen zoals buikwandcorrectie, borstreductie, gynaecomastiecorrectie of face- en neklift.

Sommige gebieden van het lichaam lenen zich meer toe aan liposuctiemethodes. Zo zullen in bepaalde zones van het lichaam spectaculaire resultaten kunnen bekomen worden met liposculptuur, met name de bovenarmen, nek, rug, flanken, buikstreek en bovenbenen. Wel dient gezegd te worden dat de beste resultaten kunnen bekomen worden bij jongere patiënten, tussen 20 en 40 jaar, aangezien er nog geen overschot aan huid is. Indien u een exces aan huid hebt, zoals vaak het geval is na zwangerschap of bij voorgaand gewichtsverlies, zal een liposculptuur best gecombineerd worden met een huidliftprocedure onder de vorm van een (mini-) buikwandcorrectie of een dijlift.

Dr. Rogge zal tijdens de consultaties ruim de tijd nemen om te analyseren wat voor u de beste ingreep is.

Om bij liposculptuur een optimaal resultaat te bekomen, maakt Dr. Rogge gebruik van de nieuwe Nutational Infrasonic Liposculpture (NIL) technologie. Deze gepatenteerde techniek gebruikt samengeperste lucht om de top van de liposuctiecanule in een 3-dimensionele presessiebeweging – nutatie genoemd – te brengen.

Vragen over Liposculptuur